Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден обговорив з Макроном війну в Україні та заявив про "загрозу для Європи"

Президент Франції Еммануель Макрон зустрівся з американським лідером Джозефом Байденом після святкування 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії. Лідери країн обговорили, зокрема питання війни в Україні. 

Про це повідомило Reuters. Як зазначає джерело, у Байдена і Макрона теплі відносини. Американський президент приймав Макрона з державним візитом до Білого дому 2022 року. 

Вони єдині у підтримці своїми державами України та опозиції російському президенту Володимиру Путіну, а спільна "дорожня карта", опублікована ними, включала зобов'язання підтримати зусилля щодо використання заморожених російських активів для допомоги Києву. Використання прибутків від російських активів викликало занепокоєння в деяких країнах, але представник міністерства фінансів США заявив раніше, що Сполучені Штати та їхні партнери з "Великої сімки" досягли прогресу.

Байден заявив, що якщо Путін досягне успіху у війні з Україною, він не зупиниться на досягнутому.

"Йдеться про набагато більше, ніж просто про Україну. Уся Європа буде під загрозою, але ми не збираємося дозволити цьому статися. Сполучені Штати твердо підтримують Україну. Ми підтримуємо наших союзників. І ми підтримуємо Францію", — сказав він.

Нагадаємо, 7 червня Володимир Зеленський у Франції провів переговори із президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. Український гарант розповів, що у ході перемовин було обговорено оборонні спроможності України, ситуацію на полі бою та підготовку до підписання двосторонньої угоди про безпеку.

Своєю чергою президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час зустрічі із Володимиром Зеленським у Франції оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 225 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійдуть гаубиці й ракети для протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 09.06.2024 11:38