Фото: Офіс президента

Байден підписав важливий законопроект, щоб уникнути "шатдауну" в США

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден 1 березня підписав законопроект про продовження тимчасового фінансування федерального уряду. Таким чином даний документ дозволяє запобігти "шатдауну".

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Зазначається, що закон продовжує фінансування за частиною федеральних урядових програм до 8 березня, а за рештою — до 22 березня 2024 року.

Відтак, у Конгресу США з'явилося більше часу для того аби узгодити 12 бюджетних законопроектів та ухвалити їх. І тим самим уникнути "шатдауну".

Напередодні у Конгресі США наголошували, що погодили найнагальніші законопроекти про фінансування, які поставлять на голосування наступного тижня.

Зауважимо, у Сполучених Штатах діє закон, який передбачає заборону на функціонування роботи федеральних органів влади за відсутності фінансування. "Шатдаун" настає тоді, коли Конгрес не встиг ухвалити, а президент — підписати, закон про фінансування федеральних органів на найближчий рік.

Нагадаємо, 1 березня Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав законопроект про короткострокове фінансування, що дозволить уникнути зупинення роботи уряду (шатдаун). "За" документ проголосували 77 сенаторів, "проти" виступили 13.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.03.2024 22:18