Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Сенат США ухвалив бюджетну угоду: на черзі — питання допомоги Україні

Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав законопроект про короткострокове фінансування, що дозволить уникнути зупинення роботи уряду (шатдаун). "За" документ проголосували 77 сенаторів, "проти" виступили 13.

Про це повідомив Reuters. Документ вже надіслали на підпис президенту США Джо Байдену.

Термін чинного закону про фінансування для різних відомств спливає 1 чи 8 березня. Проект закону продовжить їх до 8 та 22 березня відповідно.

У своїй заяві Байден сказав, що це рішення є хорошою новиною для американців, оскільки воно дозволяє уникнути згубного припинення роботи, але додав, що це короткотермінове, а не довгострокове рішення.

Конгрес США не може погодити проект бюджету на 2024 фінансовий рік із вересня 2023 року. Проблеми виникли через позицію республіканців, які вимагають скорочення витрат і посилення американських кордонів.

У розмові з журналістами спікер Палати представників США Майк Джонсон учора заявляв, що лише після ухвалення бюджетної угоди вони займуться питанням нового фінансування допомоги Україні.

Медійники поцікавилися у політика, чи має він відповідь на заклик 23 європейських лідерів щодо схвалення нової допомоги Україні.

"Палата представників розглядає всі доступні можливості. І ми повернемося до цього, як тільки уряд отримає фінансування", — зазначив спікер.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Мітч Макконнелл заявив, що в листопаді завершить кар’єру на чолі Республіканської партії у верхній палаті Конгресу США. Він відомий своєю підтримкою України. У Білому домі вважають, що це не вплине на двопартійну підтримку України в обидвох палатах Конгресу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.03.2024 09:18