Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Коли Палата представників США повернеться до питання допомоги Україні: відповідь спікера Джонсона

Спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон заявив, що питання допомоги Україні розглядатимуть після того, як буде продовжено фінансування американського уряду.

Про це він розповів у коментарі "Голосу Америки".

Журналістка видання запитала у Джонсона, чи має він відповідь на заклик 23 глав держав Європи схвалити нову допомогу Україні.

"Палата представників розглядає всі доступні можливості. І ми повернемося до цього, як тільки уряд отримає фінансування", — заявив він.

Він також додав, що Сенат мав чотири місяці, щоб ухвалити законопроект про додаткове фінансування для України, Палата ж отримала документ менш ніж два тижні тому.

Нагадаємо, 27 лютого президент США Джо Байден зустрівся у Білому домі з лідерами лідерів Конгресу. Головними темами переговорів стали проблема із затвердженням допомоги Україні та уникнення "шатдауну" — призупинення роботи уряду через затримку із затвердженням держбюджету США. За його словами, бездіяльність законодавчого органу спричинила жахливі наслідки в Україні, оскільки політики так і не спромоглися проголосувати за допомогу Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.02.2024 21:20