Фото з соцмережі X

Байден пояснив, чому вирішив йти на другий президентський термін

Врегулювання конфлікту на Близькому Сході та придушення російського керівництва є головними цілями другого президентського терміну президента США Джо Байдена.

Таку заяву Байден зробив в інтерв'ю телеканалу CBS.

Він наголосив, що на тлі останніх світових криз і проблем у США, які залишаються без палати представників, не змінив рішення балотуватися знову.

"Світ переживає переломний момент". Світ змінюється, але у нас є можливість зробити це — тож уявіть, якби ми змогли досягти успіху у врегулюванні конфлікту на Близькому Сході, де у нас є нормалізація відносин. Я думаю, що ми зможемо це зробити. Уявіть собі, що станеться, якщо ми фактично об'єднаємо всю Європу, а Путіна нарешті придушать там, де він не зможе створювати проблеми, які він створював. У нас є величезні можливості, величезні можливості зробити світ кращим", — сказав лідер США.

Нагадаємо, адміністрація президента Джо Байдена займається активним пошуком фінансування для України поза бюджетом США. Таким чином прагнуть зменшити ризики у зв’язку з непрогнозованими рішеннями Конгресу. Теперішнього бюджету вистачить максимум на місяць.

Також Байден планує запропонувати Конгресу ухвалити обʼєднаний пакет допомоги для України та Ізраїлю. Поки незрозуміло, якою буде реакція конгресменів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.10.2023 18:55