Джо Байден. Джерело: Офіс президента

Байден скликає лідерів Конгресу, щоб обговорити допомогу Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден зустрінеться з лідерами Конгресу. На зустрічі мають обговорити питання допомоги Україні та голосування щодо фінансування роботи американського уряду.

Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначається, що президент Байден викликав лідерів Конгресу до Білого дому 27 лютого. Зокрема, він планує обговорити "терміновість" ухвалення пакета допомоги, а також законодавство, яке дозволить федеральному уряду працювати до кінця вересня.

Як пише видання, американський лідер запросив для обговорення цього питання спікера Палати представників Майка Джонсона, лідера демократів в Палаті Хакіма Джефріса, лідера демократів в Сенаті Чака Шумера та лідера республіканців Мітча Макконела.

Лідери Конгресу мають обговорити терміновість ухвалення пакета допомоги для України, Ізраїлю і Тайваню. До того ж вони мають обговорити законодавство, яке забезпечить роботу федерального уряду до кінця вересня.

"Ми повинні розблокувати ці кошти", — заявив раніше радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван.

Джерело наголошує, що відповідно до нового плану, фінансування деяких федеральних агентств закінчиться 1 березня, тоді як фінансування інших триватиме до 8 березня.

Нагадаємо, що 13 лютого Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на 95 мільярдів доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 мільярдів доларів.

США вже впродовж декількох місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями та демократами. Тому надання нових пакетів американської військової допомоги призупинено. Для того, аби законопроект, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2024 18:59