Джо Байден. Фото: Офіс президента

Байден визначився, чи підписувати законопроект про заборону TikTok: Трамп відреагував

Американські чиновники вважають застосунок TikTok загрозою національній безпеці. Президент США Джо Байден заявив, що підпише закон, який обмежить його роботу в країні.

Про це повідомив Reuters. Палата представників Конгресу США планує проголосувати наступного тижня за законопроект про заборону TikTok після того, як комітет одностайно схвалив цей захід. Аби закрити соціальну мережу потрібно, щоби дві третини законодавців проголосували "за".

"Якщо вони ухвалять це, я підпишу", — сказав журналістам Джо Байден.

Натомість республіканець Дональд Трамп, який прагне повернутися в Білий дім на виборах у листопаді цього року, висловив заперечення проти заборони TikTok і сказав, що "якщо ви позбудетеся TikTok, Facebook, то це подвоїть їхній бізнес".

Раніше Трамп критикував материнську компанію Facebook Meta за блокування його профілів через публікації під час бунту в Капітолії США 6 січня 2021 року. Його облікові записи відновили в лютому 2023 року. У кампанії Трампа не коментували, чи має він свою позицію щодо законодавства. Meta Platforms відмовилися від коментарів.

Міністерство юстиції повідомило комітету Палати представників з питань енергетики та торгівлі, що законопроект про відчуження активів, а не про заборону TikTok, надасть уряду сильнішу правову позицію.

Раніше, 2020 року, Трамп намагався заборонити TikTok і китайський WeChat, але його заблокували суди.

Нагадаємо, що вчора президент США Джо Байден висловив оптимізм щодо своєї здатності керувати країною, попри солідний вік. У своєму зверненні до виборців він наголосив, що важливим є не вік людини, а те, "скільки років нашим ідеям".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2024 07:49