Фото: Pixabay

Банки Швейцарії припиняють співробітництво з громадянами Росії, — ЗМІ

Банки Швейцарії припиняють обслуговування клієнтів, які мають російський паспорт. Проблема виникла у кількох клієнтів UBS і Credit Suisse, які мають подвійне громадянство.

Як повідомляє DW із посиланням на російські "Ведомости", ці особи платять податки у Швейцарії та не отримують доходів із країни-агресора, а також не мають там податкових зобов'язань. Також відмовлено у відкритті рахунку кільком громадянам Ізраїлю, які залишили собі паспорт Росії.

Зазначається, що наприкінці минулого року владу Швейцарії розкритикували за те, що вона не вжила адекватних заходів для перешкоджання громадянам РФ, які потрапили під санкції. Йдеться про те, що такі люди продовжували зберігати гроші у швейцарських банках. Опісля шквалу критики влада активізувалася, зокрема Держсекретаріат з економіки (SECO) призначив експертну комісію з реалізації запроваджених санкцій.

Нагадаємо, раніше Швейцарія приєдналася до наступного пакета санкцій Євросоюзу проти РосіїСеред нових заходів — поетапна заборона на купівлю й імпорт російських алмазів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.03.2024 03:24