А-50. Джерело: "Бєларускій Гаюн"

"Баян" долітався: українські військові збили рашистський А-50 над акваторією Азовського моря (відео)

У п’ятницю, 23 лютого, ввечері, українські військові збили російський літак А-50 над акваторією Азовського моря. Таких екземплярів загалом у Росії не багато.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

"Баян, ТЬІ гдє?" А-50 із позивним "Баян" долітався! Вітаю окупантів "С Днем защитника отечества"! Святкувати треба вдома, і так, щоб Баян не порвати! Дякую Головному управлінню розвідки та усім, хто забезпечив результат! Працюємо далі!", — написав він у своїх соціальних мережах.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Раніше таку ж інформацію оприлюднив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. Він опублікував відповідні відеокадри, які підтверджують падіння російського літака.

"Воєнно-підводний флот Азовського моря Росії поповнюється дуже швидко й ефективно", — зазначив він.

Деякі російські блогери заявили про так званий "дружній вогонь", мовляв, випадково підстрелили свої ж. Однак українські джерела одразу розпочали стверджувати, що це була спільна операція Повітряних сил і Головного управління розвідки. Офіційні особи, як бачимо, вже підтвердили це.

До речі, Росія мала всього дев’ять таких літаків, але не всі з них боєздатні. А-50 — це літак далекого радіолокаційного виявлення й управління, здатний вести розвідку та наводити цілі для ударів.

"Маріуполь — місто, що вбиває літаки. До слова, цей А-50 координував останній обстріл нас. Той, що відбувся 7 лютого. Наполегливо нагадаю — сьогодні ми святкуємо день народження 56 Маріупольської бригади. Такий чудовий подарунок їй від у тому числі маріупольського спротиву зі збиттям біля Маріуполя", — емоційно наголосив Андрющенко.

Нагадаємо, що 14 січня російські загарбники втратили в небі над Україною літак дальнього радіолокаційного виявлення та керування А-50 з бортовим номером RF-50601 "Красный". Також ушкодження отримав літак командного пункту Іл-22М11.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2024 20:26