Камала Гарріс. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

"Без Києва — ні": Гарріс зробила гучну заяву щодо переговорів з Путіним про Україну

Кандидатка у президентки та віце-президентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс заявила, що не буде вести перемовини із російським диктатором Володимиром Путіним щодо припинення війни в Україні без участі Києва.

Таку заяву вона зробила в інтерв'ю CBS News.

Зокрема, журналісти поцікавилися, чи зустрілася б Гарріс з Путіним для переговорів щодо війни в Україні. Своєю чергою Гарріс запевнила, що такі розмови можливі лише за участі Києва.

"На двосторонній основі без України — ні. Україна повинна мати право голосу щодо майбутнього України", — сказала вона. 

Вона додала, що "завершення війни не буде успішним без участі України та Статуту ООН у визначенні того, як виглядає цей успіх". 

До того ж Гарріс запитали, чи підтримує вона "розширення НАТО із включенням України". Проте політикиня ухилилася від прямої відповіді.

"Це все питання, які ми будемо вирішувати, якщо ми дійдемо до цього колись. А зараз ми підтримуємо здатність України захистити себе від неспровокованої агресії Росії", — сказала Гарріс.

Нагадаємо, 26 вересня президент України Володимир Зеленський зустрівся в Білому домі з кандидаткою в президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс та представив їй план перемоги. Віце-президентка запевнила, що підтримує те, як Україна бачить закінчення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.10.2024 07:57