Українські бійці на північному напрямку. Джерело: Telegram-канал Серія Наєва

Бій тривав півтори години: українські тероборонівці знешкодили російських диверсантів на Сумщині

Ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася перетнути державний кордон України на Сумському напрямку. Бійці Сил територіальної оборони, що боронять Північну операційну зону, припинили цю спробу.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Учора о 18:20 на підступах до Глухівської громади бійці одного з опорних пунктів помітили рух озброєної групи у складі десяти осіб. Одразу українські бійці розпочали стрілецький бій і викликали протидиверсійні резерви зі складу свого батальйону. Вже за декілька хвилин до бою приєдналися мінометники, щільно накриваючи вогнем місце зосередження ворожих сил", — розповів він.

За його словами, зазнавши втрат, ворог змінив тактику, розділившись на дві групи. Одна з них під прикриттям своєї артилерії здійснювала евакуацію тіл вбитих і поранених. Інша — намагалася обійти опорний пункт з бокового флангу. Але на цей час до місця бою вже прибула українська контрдиверсійна група.

"Звитяжний бій тривав протягом півтори години. Завдяки вмілим діям оборонців Північного напрямку ворога відкинули далеко за межі українського кордону. Низький уклін кожному українському воїну, який стоїть на захисті нашої незалежності та робить усе можливе для того, щоби наблизити нашу славетну Перемогу. Слава Україні!" — наголосив Сергій Наєв.

Джерело: Telegram-канал Сергія Наєва

Джерело: Telegram-канал Сергія Наєва

Джерело: Telegram-канал Сергія Наєва

Нагадаємо, наприкінці січня він також розповідав, що українські контрдиверсійні резерви за потреби мають швидко прибути в район виявлення противника для його ліквідації. Таким чином наші воїни знешкоджують російських диверсантів на Півночі України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.02.2024 11:55