Андрій Демченко. Джерело: Ukraine Media Center

Українські прикордонники відігнали дві групи російських диверсантів біля Харківщини

Прикордонні загони України викрили та відігнали від кордону Харківщини дві диверсійно-розвідувальні групи Росії. Загрози таких локальних атак залишаються також на Чернігівщині та Сумщині.

Про це розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Їх викрили декілька днів тому. На щастя, прикордонники вчасно зреагували: виявили рух, відкрили по них вогонь, і ті відійшли за лінію державного кордону", — зазначив він.

За його словами, всіма діями російські війська намагаються показувати свою перевагу на цьому напрямку, але одне з їхніх основних завдань — щоб Україна тримала частину сил на кордоні.

"Це для того, щоби ми не могли перекинути військових на важливіші напрямки, де ведуться бої", — пояснив Демченко.

Він також уточнив, що загроза від російських диверсійно-розвідувальних груп залишається на напрямках Чернігівщини, Сумщини та поблизу Бахмута.

"Останніми днями найактивніше російські війська штурмували позиції прикордонників на Бахмутському напрямку. На щастя, всі їхні спроби захопити позиції відбили. Наші хлопці активно використовують і міномети, й артилерію, щоби відбивати атаки та завдавати ударів", — розповів речник ДПСУ.

Крім того, він повідомив, що минулого тижня підрозділи прикордонників знищили один російський танк і три броньовані машини.

"Понад 20 окупантів загинули, частина зазнали поранень. Мобільні вогневі групи протягом минулого тижня знищили чотири "шахеди". Додатково приземлили 12 російських безпілотників", — підсумував Андрій Демченко.

Нагадаємо, раніше речник Державної прикордонної служби України заявляв, що ситуація на кордоні з Білоруссю є повністю контрольованою, загрози повторного наступу російських окупантів з цього напрямку нині не спостерігається.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 11:37