Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Українські прикордонники фіксують диверсійну активність росіян поблизу двох областей: деталі

У грудні російські окупанти активізували діяльність своїх диверсійно-розвідувальних груп у Сумській і Харківській областях. Загроза від них відчувається і на Чернігівщині.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Одну з останніх груп викрили в Сумській області. Завдяки злагодженим діям прикордонників і сил територіальної оборони диверсантів вибили за лінію державного кордону", — зазначив він.

За його словами, для ефективної боротьби з ворожими диверсійно-розвідувальними групами, військові, які боронять ділянку кордону спільно тренуються та відточують взаємодію між сусідніми підрозділами та позиціями. Зокрема, для оборони залучають протидиверсійні резерви, а також відпрацьовують різні тактики.

"Диверсанти мають відповідне озброєння, екіпірування та намагаються діяти приховано. Інколи діляться на декілька груп, здійснюючи відвертальні маневри. Нерідко в місцях роботи залишаються вибухові пастки", — пояснив Демченко.

Загроза з боку диверсантів, як відзначив речник Держприкордонслужби, йде не лише українським воїнам, але й звичайним громадянам. Терористи можуть відкрити вогонь по цивільних чи транспорту, який трапляється їм на очі.

Нагадаємо, що нещодавно на кордоні з Курською областю Росії шестеро українських прикордонників потрапили у російський полон. Різні джерела повідомили, що це сталося, ймовірно, під час одного з бойових зіткнень з окупантами, коли українські бійці захищали прикордоння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 14:32