Наслідки рашистського теракту в Оленівці. Джерело: соцмережі

Бійці "Азова" закликали розповісти світу про російський злочин у другу річницю теракту в Оленівці

Бійці 12 бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України закликали людей розповісти світу про російський терористичний злочин. Заклик прозвучав у день другої річниці теракту в Оленівці.

Допис про це опубліковано на Telegram-сторінці "Азова".

"У день другої річниці теракту в Оленівці ми закликаємо вас розповісти світу про цю трагедію. Приєднуйтеся до вшанування пам’яті жертв російського злочину. Залучайте українську і міжнародну аудиторію", — йдеться в повідомленні.

В "Азові" нагадали, що в ніч з 28 на 29 липня два роки тому окупанти підірвали барак у колонії Оленівки біля Донецька, де утримували полонених "азовців". Унаслідок вибуху загинули 54 захисники Маріуполя, а 130 отримали поранення.

"Поранені "азовці" виносили тіла побратимів. Тих, кого можна було врятувати, окупанти кидали помирати. Оленівка — це злочин проти людяності, порушення всіх можливих правил ведення війни та поводження з військовополоненими", — зазначили українські військові.

Вони наголосили, що країна-агресорка "спирається на коротку пам’ять світової спільноти, на забуття її злочинів і власну пропаганду".

"Кожне поширення важливе. що більше людей дізнається про злочин окупантів, то менше шансів у Росії уникнути покарання. Розкажи про Оленівку. Приєднуйся до вшанування пам’яті жертв теракту", — закликали бійці.

Заклив від "Азова"

Інфографіка: "Азов"

Варто зазначити, що Associated Press провело спеціальне розслідування, де вказано, що у смерті понад 50 українських військовополонених унаслідок теракту в таборі Оленівки в липні 2022 року винна Росія. Однією з головних версій є вибух закладеного пристрою. Одночасно з тим відбувалися постріли з "Граду", щоби заглушити вибухи.

Нагадаємо, минулого року представник ООН із прав людини Фолькер Тюрк зробив висновок, що ракета HIMARS не має жодного стосунку до теракту в Оленівській колонії на окупованій частині Донецької області, про що недолуго заявляли російські пропагандисти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2024 19:21