Фото: "Слово і діло"

Білий дім звернувся до Конгресу США щодо негайного виділення допомоги Україні

Білий дім закликав конгрес США негайно виділити кошти для України. Там запевняють, що допомога Україні повинна бути ухвалена разом з іншими статтями запиту президента Джо Байдена щодо виділення додаткового фінансування.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає Wiadomosci. 

Представник Білого дому зазначив, що, якщо Конгрес США не ухвалить законопроект про виділення коштів для допомоги Україні до кінця року, продовжувати підтримку Києва на необхідному рівні буде вкрай складно. 

"Ця підтримка нам потрібна негайно, щоб ми могли надавати їм допомогу безперебійно", — сказав Кірбі.

Кірбі додав, що через затримку з виділенням фінансування адміністрація американського президента Джо Байдена вже змушена обмежувати обсяги поставок в Україну.

Нагадаємо, Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена наполягає, що допомога Україні повинна бути ухвалена разом з іншими статтями запиту щодо виділення додаткового фінансування. Наразі переговори з представниками Конгресу США тривають.

Координатор Ради національної безпеки США Джона Кірбі раніше зауважував, що у Сполучених Штатах Америки виокремили три пріоритети для зимової підтримки Збройних сил України. Йдеться про системи протиповітряної оборони та інженерне обладнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.12.2023 11:35