Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Білл Гейтс таємно пожертвував $50 млн на президентську кампанію Камали Гарріс, — The New York Times

Американський мільярдер та засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс міг пожертвувати 50 мільйонів доларів на передвиборчу кампанію кандидатки у президенти Сполучених Штатів Америки Камали Гарріс.

Як повідомляє видання The New York Times, це пожертвування мало залишатися в таємниці. Гейтс публічно не підтримав Гарріс, і його фінансовий внесок означатиме значну зміну його стратегії, яка раніше утримувала мільярдера від подібних вчинків.

"Ґейтс давно намагався тримати себе над політикою, щоб мати довіру серед демократичної та республіканської аудиторії та адміністрацій", — додає NYT. 

Видання наголошує, що у ході приватних розмовах з друзями та іншими Гейтс висловлював занепокоєння щодо другого президентства Дональда Трампа. Зокрема, мільярдера непокоїли наміри Трампа скоротити програми планування сімʼї та глобальної охорони здоровʼя.

Відомо, що Гейтс зробив пожертву через організацію Future Forward, яка збирає кошти на передвиборчу кампанію Камали Гарріс. Коли інформація про його ймовірну пожертву стала публічною, Гейтс не зізнався, що передавав ці гроші, зауваживши лише те, що "ці вибори відрізняються". Також мільярдер не закликав підтримувати Гарріс на президентських виборах у США.

"Я підтримую кандидатів, які демонструють чітку прихильність до поліпшення охорони здоровʼя, зниження рівня бідності та боротьби зі зміною клімату в США і в усьому світі. Я маю довгу історію співпраці з лідерами різних політичних сил, але ці вибори відрізняються від інших, вони мають безпрецедентне значення для американців і найбільш вразливих верств населення в усьому світі". — заявив Гейтс.

Нагадаємо, раніше видання The Hill повідомляло, що американський мільярдер та винахідник Ілон Маск особисто вніс щонайменше 75 мільйонів доларів у свій комітет PAC America, який підтримує кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Зазначається, що America PAC відіграв ключову роль у передвиборчій кампанії Трампа у хитких штатах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.10.2024 12:43