Фото ілюстративне зі соцмереж

Білорусь планує зміцнити кордон з Україною, — "Гаюн"

У Білорусі мають наміри збудувати на кордоні з Україною дві прикордонні застави, де Мінськ планує розмістити прикордонників.

Як повідомляє Telegram-канал "Беларускі Гаюн", будівництво прикордонних застав запланував Державний прикордонний комітет Білорусі.

Зазначається, що відомство хоче закупити "інженерні послуги з комплексного управління будівельною діяльністю". "Бєларускі Гаюн" додає, що комплекс прикордонної застави побудують у селі Карпівка Лоївського району.

Підрозділ прикордонників там створили ще у 2017 році, вона охороняє ділянку кордону з Україною завдовжки 29,5 кілометрів, яка проходить по річці Сож. За неофіційними даними, комплекс прикордонної застави планують збудувати у селі Свіча Наровлянського району. Будівництво проводитимуть з нуля, а застава увійде до складу Мозирського прикордонного загону.

"Особливістю застави є модульне розміщення всіх об'єктів будівлі. Частина розташована на суші, а інша частина — на воді. Так, в якості адміністративної та житлової будівлі використовується брандвахта, яка є спеціально обладнаною баржею", — йдеться у повідомленні.

Варто наголосити, що вибір саме Наровлянського району для будівництва застави не є випадковим, адже у районі перебуває лише одна застава Мозирського прикордонного загону — "Наровля". "Бєларускі Гаюн" зазначає, що нова застава у селі Свічка стане дев'ятою за рахунком у структурі загону.

Нагадаємо, 2 липня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомляв, що Військово-повітряні сили та протиповітряна оборона Білорусі та Росії приведені у "високу боєготовність". Це пояснюють начебто "активізацією" Збройних сил України на кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.07.2024 01:18