Ентоні Блінкен. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Блінкен назвав кількість ракет, які Іран запустив по Ізраїлю 1 жовтня

Під час своєї масштабної атаки на Ізраїль 1 жовтня іранські війська використали близько 200 ракет. Країні вдалось відбити ворожі удари.

Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише CNN

Блінкен виступив у Державному департаменті перед зустріччю з міністром закордонних справ Індії, назвавши іранську ракетну атаку на Ізраїль "цілком неприйнятною" і додав, що "весь світ повинен її засудити".

Посадовець сказав, що в ході атаки було випущено "близько 200 балістичних ракет". Спочатку Ізраїль підрахував, що країною було випущено 180 снарядів.

Держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що Ізраїль "ефективно відбив цю атаку".

Обстріл Ізраїлю 1 жовтня: що відомо

У вівторок, 1 жовтня, Іран розпочав ракетну атаку зі своєї території в бік Ізраїлю: у Тель-Авіві фіксували влучання ракет у житлові будинки. Спочатку повідомлялось, що Іран випустив по Ізраїлю близько 400 ракет, але згодом це число скоригували до 180. В Ізраїлі заявили, що це оголошення війни та попередили, що вони дадуть безпрецедентну відповідь.

Президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю захиститися від іранських атак та збивати ракети, націлені на Ізраїль.

Як відомо, Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що в ніч із 30 вересня на 1 жовтня розпочала наземні рейди на півдні Лівану в межах операції під назвою "Північні стріли", спрямованої проти сил організації "Хезболла".

Згодом представник армії Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив, що ізраїльські військово-повітряні сили готують відповідь Ірану на масований обстріл 1 жовтня.

Нагадаємо, що 30 вересня зранку Ізраїль завдав авіаційного удару по центральному району Бейрута. Внаслідок атаки щонайменше четверо людей загинуло, близько 20 осіб поранено. Після удару там виникла пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2024 23:25