Ентоні Блінкен. Джерело: Офіс президента України

Блінкен прокоментував можливість переговорів України та Росії

Сполучені Штати Америки не впливають на Україну відносно переговорів з Російською Федерацією. Київ має сам прийняти рішення щодо цього питання.

Таку заяву 15 травня зробив державний секретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу з очільником українського Міністерства закордонних справ Дмитром Кулебою.

"З приводу переговорів, звичайно, Україна сама приймає рішення. Ні Сполучені Штати Америки, ні інші країни не можуть брати в цьому участь. Якби президент Росії Володимир Путін проявив хоч який-небудь інтерес до серйозних переговорів, я впевнений, українська сторона б відреагувала на це. Але він демонструє практично кожен день прям протилежні наміри", — зазначив посадовець.

При цьому Блінкен укотре наголосив, що США підтримують Україну та її рішення.

"І жодні проблеми не можуть вирішуватися без участі України", — наголосив він.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін перед своїм візитом до Китаю заявив про готовність до переговорів щодо війни з Україною, а також поскаржився на введені санкції.

Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони Андрій Коваленко заявив, що Україна відкидає можливість переговорів з Російською Федерацією на тлі наступу російських сил на Харківському напрямку. Раніше про таку готовність заявив російський диктатор Володимир Путін.

За даними Politico, українські чиновники роблять нові зусилля, щоб змусити адміністрацію президента США Джо Байдена зняти заборону на використання американської зброї для ударів по Росії. Ця політика утримує Сили оборони від атак на російські позиції під час підготовки окупантів до свого головного наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2024 16:06