Фото: Monobank

Блокування банківських карток у разі неявки в ТЦК: Monobank спростував фейки

У мережі поширили неправдиву інформацію про можливе блокування банківських карток військовозобов'язаних. Це нібито роблять за неявку до територіального центру комплектування (ТЦК). Насправді це фейки.

Про це повідомив співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Відомо, що деякі українські ЗМІ та Telegram-канали поширили інформацію про те, що військовозобов'язаним, які отримали повістки та не прийшли до ТЦК, нібито можуть заблокувати банківську карту. При цьому такі пости публікували із скріншотом з додатка Monobank.

Гороховський наголосив, що ця інформація — ніщо інше, як фейк та ІПСО. Він також пообіцяв заблокувати особам, які розповсюджують таку брехню, можливість використовувати банки.

"Адміністраторам каналів, які так використовують наш застосунок та бренд буде заблоковано можливість використовувати банки", — заявив співзасновник Monobank.

Нагадаємо, російська пропаганда вдалася до нової форми інформаційного терору: тепер ворог поширює чутки, що Україна нібито готує підрив Кременчуцької гідроелектростанції "за каховським сценарієм". Зокрема, російські ЗМІ брешуть, що Київ замінував Кременчуцьку ГЕС "для провокації проти Росії з метою створення суспільної напруженості та звинувачення російської армії в атаці на станцію".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.10.2023 15:24