Фото ілюстративне. Джерело: "Укрзалізниця"

Блокування кордону: "‎Укрзалізниця"‎ повідомила, як працює сполучення з Польщею

Станом на 19 лютого залізничне сполучення з Республікою Польща здійснюється в штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди наразі курсують без ускладнень.

Про це йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця уважно стежить за ситуацією на кордоні з Польщею та здійснює взаємодію з прикордонниками, посольством України в Польщі, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерством закордонних справ", — йдеться у повідомленні.

"Укрзалізниця" наголошує на неприпустимості блокування руху залізничного транспорту. 

"Вважаємо подібні дії протестувальників обурливими, зважаючи на історію партнерських та економічних відносин між нашими країнами. Крім того, такі дії негативно впливають на забезпечення обороноздатності України та безпеку кордонів ЄС від російського агресора", — написали в "Укрзалізниці".

Там також нагадали, що 18 лютого польські протестувальники заблокували рух пасажирського поїзда №119 Київ — Хелм. 

У поїзді перебувають 260 пасажирів, абсолютна більшість — жінки та діти. Багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти. 

"Після втручання польської поліції та залізничників поїзд було розблоковано, він продовжив рух. Дякуємо польським колегам за взаємодію та швидке розв'язання питання", — пише національний перевізник.

Варто зазначити, що станом на ранок суботи, 17 лютого, польські фермери продовжували блокувати рух до кордону між Польщею й Україною на шести напрямках. У черзі на в'їзд перебувають близько 3,3 тисячі вантажівок.

Нагадаємо, що нещодавно заступник міністра сільського господарства та розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що його країна має намір провести перевірки всього українського зерна на кордоні. Україна не заперечує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.02.2024 13:52