На фото: бойова машина піхоти (БМП) Джерело: bin.ua

БМП на 240 млн євро: Данія та Швеція анонсували нову військову допомогу для України

У понеділок, 18 грудня, Данія і Швеція анонсували новий пакет військової допомоги для України на суму близько 240 мільйонів євро. До нього увійдуть бойові машини піхоти (БМП).

Про це на спільній прес-конференції оголосили міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен і його шведський колега Пол Йонсон, передає DR.

Відомо, що до нового пакета увійдуть близько 20 БМП шведського виробництва, гібрид бронетранспортера та шведських БМП CV90. У пакет також входять запчастини, боєприпаси та кошти на технічне обслуговування машин.

Інша допомога від Швеції

У листопаді Швеція передала українським військам вісім новітніх самохідних артилерійських установок Archer. Вони вже прибули в Україну. Шведський уряд ухвалив рішення про надання Україні самохідних артилерійських установок Archer ще на початку року — у січні. Міністр оборони Швеції зазначав, що гаубиці Archer мають хорошу мобільність і високу влучність.

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати від союзників шведські винищувачі Gripen. Наші пілоти вже тестували ці літаки, але не в межах навчання. Водночас уряд Швеції готовий до обговорення питання про постачання Україні винищувачів Gripen. Україна раніше висловила сподівання отримати 16-18 реактивних літаків.

Нагадаємо, 12 грудня Швеція оголосила пакет гуманітарної допомоги для України на 120 мільйонів євро. Він призначений саме на зимовий період і є найбільшим для Києва від Стокгольма.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.12.2023 18:50