На фото зруйнований Вовчанськ / скріншот із відео

Бої за Вовчанськ: ЗСУ заблокували рашистів на агрегатному заводі

Українські військові заблокували російських загарбників на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області. Рашисти не полишають спроб туди прорватися.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомив речник Оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх.

За словами речника, з початку доби окупанти розпочали дві атаки у районі Вовчанська, українські захисники протистоять ворогу.

Повх наголосив, що на агрегатному заводі у місті залишаються російські військові, вони там заблоковані. Водночас речник ОТУВ "Харків" не назвав кількість окупантів, які залишились на заводі.

"Цей анклав залишається заблокований силами оборони України... Вони (інші російські сили, — ред.) намагаються туди пробитися, один з напрямків у Вовчанську — це той як раз у напрямку заводу. Вони здійснюють атаки, але наші Сили оборони їх відбивають", — резюмував Повх.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Харківському напрямку зараз тривають дві атаки окупантів в районі Вовчанська. Згідно з даними Генштабу, ситуація перебуває під контролем українських військових. Відомо, що минулої доби на цьому напрямку загарбники втратили 146 осіб живої сили вбитими та пораненими. Знищено три бойові броньовані машини, артсистему, п’ять автомобілів та три одиниці спеціальної техніки. Також пошкоджено ще сім одиниць озброєння і військової техніки. Уражено 37 бліндажів ворога та три його склади з боєприпасами.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю виданню The Philadelphia Inquirer, що "армагеддону" на фронті не відбуватиметься. Однак ситуація залишатиметься складною ще щонайменше місяць. Російські окупанти впродовж найближчого часу намагатимуться тиснути максимально.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 26.06.2024 12:41