На фото зруйнований Вовчанськ / скріншот із відео

Військові розповіли, скільки насправді окупантів заблоковано у Вовчанську

У місті Вовчанську Харківської області на певній ділянці населеного пункту заблоковані десятки російських загарбників. Водночас можна із впевненістю сказати, що йдеться не про сотні окупантів, як про це раніше повідомляло видання Forbes.

Таку заяву зробив речник Оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" Юрій Повх, пише "Українська правда".

"Я хотів би зазначити, що насамперед росіяни не оперують такими масами особового складу, як зазначалося у цьому повідомленні. Тобто 400 осіб — такого факту підтвердити неможливо, бо його не існує", — сказав Повх.

За його словами, ОТУВ "Харків" відповідально ставиться до коментування обстановки на лінії фронту, тому немає реакції в режимі реального часу або в короткостроковій перспективі, адже від цього залежать життя українських військових.

"Що стосується моменту блокування певного російського підрозділу в межах забудови міста Вовчанськ, то такий факт є. Але йдеться не про сотні, а про десятки окупантів, які зараз заблоковані на певній ділянці міської забудови", — наголосив Юрій Повх.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Харківському напрямку штурмова дія окупантів поблизу населеного пункту Липці успіху не мала, триває бій в районі Вовчанська. За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали: понад 130 осіб вбитими та пораненими, знищено танк, бойову броньовану машину,  артилерійську систему та чотири автомобілі.

Нагадаємо, військовослужбовці Третьої окремої штурмової бригади 18 червня заявили, що російські загарбники посилюють атаки на позиції ЗСУ у Харківській області, щоб вийти на кордони Луганщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 19.06.2024 14:21