Фото: скріншот з відео

Бойкот авіарейсів в Росію: з'явилась позиція президентки Грузії

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі закликала народ бойкотувати авіакомпанії, що літають у Російську Федерацію. Вона також оголосила бойкот авіакомпанії Georgian Airways

Про це повідомляє NewsGeorgia.

Також глава держави відреагувала на візит доньки міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова — Катерини.

"З приводу сьогоднішньої події... Я нарешті отримала запевнення від міністра
внутрішніх справ, що сім'я, люди, які сьогодні збиралися оплатити другу половину весілля, виїхали, і таким чином весілля не відбудеться. Це перемога суспільства, як і від'їзд Гаврилова з цієї країни"
, — заявила Зурабішвілі щодо весілля брата чоловіка Катерини, який вирішив відгуляти своє весілля в Кахетії.

Президент також оголосила бойкот авіакомпанії Georgian Airways і закликала громадян країни приєднатися. За словами Зурабішвілі, вона бойкотуватиме авіакомпанію, "яка за гроші готова на все".

Нагадаємо, російська авіакомпанія Red Wings отримала дозвіл на польоти в Грузію. Компанія з червня здійснюватиме рейси із Сочі до Тбілісі та з Москви до Кутаїсі.

Своєю чергою Європейський Союз та Сполучені штати Америки закликають владу Грузії дотримуватися санкцій проти російської авіаційної галузі. Ці заяви пролунали після запровадження Росією безвізового режиму та скасування заборони на польоти між країнами.

Раніше Грузія відмовилась від участі у військових навчаннях НАТО, які проходять у 2023 році. НАТО Defender 23 відбуваються у Європі.

Також радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.05.2023 18:21