Фото: hubs.ua / ілюстративне

Бойовики в Сомалі захопили гелікоптер ООН разом з пасажирами

Гелікоптер Організації Об'єднаних Націй був захоплений бойовиками "Аш-Шабааб після вимушеної посадки в районі, що перебуває під контролем ісламістських угрупувань. На його борту перебували двоє сомалійців і кілька іноземців.

Про це повідомляє Reuters.

За словами майора Хасана Алі, незабаром після зльоту з міста Беледуейне в центральній частині Сомалі у гелікоптера виникла несправність. Після інциденту воно приземлилося біля села Хіндере, яке межує з регіоном Гальгудуд.

"На борту були двоє сомалійців і кілька іноземців. Він також перевозив медикаменти й мав перевозити поранених солдатів з регіону Гальгудуд", — заявив майор.

Своєю чергою анонімний представник Організації Об'єднаних націй повідомив, що вертоліт належав Місії ООН з надання допомоги в Сомалі, а до складу екіпажу входило п'ятеро іноземних громадян. За інформацією видання, на борту судна було дев'ять пасажирів.

Нагадаємо, в Еквадорі озброєні люди увірвалися до студії телеканалу та захопили у заручники ведучих. Це сталось у прямому ефірі.

Раніше повідомлялось, що американські військові атакували штаб-квартири воєнізованих утворень у столиці Іраку Багдаді. Внаслідок цього знищено лідера проіранського воєнізованого формування, якого вони звинувачують у нападах на американські сили в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.01.2024 22:14