Фото: report.az

Боррель назвав дату, коли ЄС представить новий пакет санкцій проти Росії

Європейська комісія готується подати новий пакет санкцій проти Росії. Пропозиції будуть викладені 15 листопада. 

Про це повідомив верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель. Санкції торкнуться діамантової та нафтової галузей РФ.

"Ми повинні продовжити нашу підтримку України. Ми закінчуємо роботу над 12-м пакетом санкцій щодо Росії. Пакет міститиме розширення списків санкцій, нові експортні заборони, серед яких діаманти", — написав він у мережі Х.

За словами Борреля, зміни стосуватимуться механізму обмеження цін на російську нафту для третіх країн. Це поряд з обмеженнями на експорт діамантів має позбавити бюджет агресора значних доходів.

Так, 12-й санкційний пакет також буде спрямований на те, щоб позбавити РФ можливості оминати наявні заборони через треті країни. Насамперед йдеться про канали постачання технологій і компонентів подвійного призначення, які агресор використовує для ведення війни в Україні.

Боррель підкреслив, що фінальне рішення про новий пакет санкцій проти РФ ухвалюватиме Рада ЄС після розгляду відповідної пропозиції Єврокомісії. Тобто офіційна публікація пропозиції ЄС не означатиме, що санкції ухвалять у тому ж вигляді без змін. Однак пакет може бути затверджений і у день його публікації, 15 листопада.

"Ця постанова Ради щодо спільної пропозиції моєї та комісії може бути схвалена в середу", — уточнив він.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку кандидатів на санкції 47 російських компаній. Вони пов’язані з видобуванням, обробкою і продажем алмазів.

Додамо, 26 липня країни Європейського Союзу на шість місяців продовжили санкції проти Росії, яка порушила територіальну цілісність України. Обмеження діятимуть до кінця грудня 2023 року. Рішенням послів Євросоюзу було продовжено заборону на видачу віз та заморожування активів щодо 1800 осіб та організацій, які причетні до порушення територіальної цілісності України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.11.2023 21:25