Фото: 5.ua

Британія передала Україні цінне обладнання: у морі стане безпечніше

Україна отримала від гідрографічного управління Великої Британії геодезичне обладнання та картографічне програмне забезпечення. Воно повинне підвищити безпеку в морі.

Відповідне повідомлення з'явилось на сторінці уряду Британії. Згідно з наявною інформацією, Державна гідрографічна служба України отримає обладнання на суму 1,6 мільйона фунтів стерлінгів (понад два мільйони доларів). Воно допоможе забезпечувати безпеку морів навколо України та підтримувати комерційне судноплавство в умовах безперервних російських атак.

Устаткування, що містить в собі два повноцінні однопроменеві ехолоти та дві системи багатопроменевих ехолотів, які будуть використовуватися для проведення гідрографічних досліджень. Під час цих досліджень збираються точні дані про морське дно і морське середовище. Згодом ці дані можна обробляти та використовувати для створення і підтримки морських карт і навігаційної інформації для забезпечення більш безпечної навігації в цьому районі.

Обладнання дасть змогу створювати навігаційну інформацію та морські карти, що містять інформацію про безпеку. Судна, що прямують через українські води, можуть використовувати цю інформацію для планування безпечного маршруту, зокрема через будь-який гуманітарний зерновий коридор.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що російська армія атакувала цивільне вантажне судно у Чорному морі  ракетами "Калібр". Інцидент стався 24 серпня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 23:49