Фото: Герман Галущенко. Джерело – Міненерго

Британія виділила кошти на енергетику України: названо суму

Велика Британія надасть Україні додаткові 20 мільйонів фунтів стерлінгів (23 мільйони євро) до Фонду підтримки енергетики. Вони будуть спрямовані на закупівлю обладнання для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Міністерство енергетики України.

У відомстві зазначили, що кошти від чергового гранту Сполученого Королівства найближчим часом надійдуть на рахунок Фонду. Вони, як зазначає Міненерго, будуть спрямовані на закупівлю обладнання для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури, посилення фізичного захисту та забезпечення резервного живлення, включаючи генератори та розподілену генерацію.

"Дякуємо уряду Великої Британії за цю важливу підтримку. Ворог продовжує нищити українську енергетику. Допомога партнерів є вкрай потрібною для проведення ремонтів, відновлення пошкоджених об’єктів і збільшення маневрових потужностей до наступного опалювального сезону", — йдеться у повідомленні міністра енергетики України Германа Галущенка.

Останнім часом з'явилася інформація щодо необхідності нового підвищення тарифу на світло для побутових споживачів. Зокрема, за словами першого заступника голови комітету Верховної ради з енергетики та житлово-комунальних послуг Олексія Кучеренка, вона пов'язана зі складною ситуацією в енергосистемі через постійні атаки Росії на енергооб'єкти.

Нагадаємо, генеральний директор Yasno Сергій Коваленко в ефірі телемарафону заявив, що ДТЕК втратив 50% об'єктів генерації електрики внаслідок масованого обстрілу 22 березня. За словами посадовця, під прицілом ворога перебували одразу дві частини енергосистеми України — генерувальна та розподільча.

Своєю чергою директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що до зими Україні вдасться відновити лише третину об'єктів генерації електроенергії, яку пошкодили рашисти масштабним обстрілом 22 березня 2024 року. Загалом в результаті обстрілів на той час було втрачено близько 6 ГВт генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 20:57