Літак А-50. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка оцінила українську операцію в Таганрозі

Українські операції можуть досягати стратегічно важливих цілей навіть у добре захищених об'єктах. Про це свідчить атака безпілотників 9 березня по ангару в Таганрозі, де окупанти розташували літак А-50.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Розвідники нагадали, що 9 березня українські військові атакували дронами територію ремонтного комплексу в Таганрозі Ростовської області. На таганрозькому майданчику виробляються, модернізуються, обслуговуються та ремонтуються літаки дальнього радіолокаційного виявлення й управління Військово-космічних сил Росії А-50У.

За даними британців, цей майданчик має ширше стратегічне значення для Росії, оскільки також обслуговує стратегічні бомбардувальники дальньої дії, транспортні літаки та є випробувальним центром для управління літаків наступного покоління — А-100. Постійна присутність активної протиповітряної оборони навколо цього об'єкта свідчить про його важливість.

"Втрата А-50У, найімовірніше, значно погіршить ситуаційну поінформованість операцій Росії", — йдеться в повідомленні.

На зображеннях збитків, завданих атакою, які поширили в Інтернеті, видно пошкодження двох великих будівель, що належать парку А-50У, які, ймовірно, використовували для укриття літаків під час періодів капітального ремонту.

"За два тижні після втрати другого літака флот А-50У, як і раніше, не зможе здійснювати польоти для підтримки операцій в Україні. Ця атака демонструє, що українські операції можуть досягати стратегічно важливих цілей на території Росії, навіть якщо вважається, що такі об'єкти захищені чи в повітрі, чи на землі", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 9 березня, на території Росії знову було неспокійно. Зокрема, у Курську й Таганрозі Ростовської області місцеві мешканці чули вибухи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 12:40