Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Британська розвідка порівняла тактику росіян під час наступів на Авдіївку та Часів Яр

Російські окупанти, атакуючи територію навколо Часового Яру, активно застосовують керовані авіабомби. Щось схоже відбувалося і під час їхнього наступу на Авдіївку.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Цитуючи головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, британські розвідники зазначили, що Росія хоче захопити Часів Яр до 9 травня, коли у Москві проходять святкування дня перемоги у Другій світовій війні. Сирський заявляв, що Часів Яр є попереднім кроком на шляху до більшого міста Краматорська.

Британські експерти також згадали заяву командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" від 18 квітня про те, що російські сили скидають 30-40 боєприпасів на добу.

"Ймовірно, їх скидають російські літаки Су-25, які діють поблизу лінії зіткнення, та Су-34, які діють на відстані, використовуючи керовані авіабомби. Це узгоджене повітряне бомбардування, і ця тактика повторюється з Авдіївської кампанії", — зазначили британські розвідники.

Там також звернули увагу на те, що Часів Яр є добре захищеним і розташованим на височині.

"Російські сухопутні сили досягнули лише слабкого прогресу  в цьому районі", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин заявив також, що Сили оборони України контролюють ситуацію у Часовому Яру Донецької області. При цьому російські загарбники не полишають спроб захопити місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 16:59