Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка розповіла, чому для Росії важливі "результати" "виборів Путіна" на окупованих територіях

Центральна виборча комісія Росії оголосила 11 грудня 2023 року, що голосування на виборах президента в березні 2024 року пошириться на Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України. Це сталося після того, як їх включили до регіональних виборів у Росії у вересні 2023 року.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

"Як і у випадку з регіональними виборами, майже напевно голосування на президентських виборах у підконтрольних Росії регіонах не буде ні вільним, ані чесним", — йдеться в повідомленні.

Британські розвідники додали, що російська влада майже напевно бачить досягнення "правильних" результатів у цих регіонах як пріоритет, оскільки хоче створити враження легітимності вторгнення Росії.

"Російська адміністрація використовуватиме різні методи, в тому числі суттєві фальсифікації виборів і залякування виборців, щоби забезпечити перемогу російського президента Володимира Путіна в регіонах зі значною перевагою", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що російські загарбники розпочали завозити агітаторів на тимчасово окуповані території України. Таким чином вони готуються до березневих виборів президента в Росії. За словами міського голови Мелітополя Івана Федорова, у це місто, зокрема, завезли вісім автобусів виконавців, розселили у "віджатих" приміщеннях, проводять збори в приміщенні райдержадміністрації, глушать зв’язок, щоб злочинні секрети ніхто не міг підслухати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 10:55