Фото: Flickr

Росія планує провести вибори президента на окупованих територіях України

В Російській Федерації вирішили провести вибори президента на окупованих територіях України у Херсонської, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє російська Центральна виборча комісія (ЦВК)

За інформацією пропагандистів, російська ЦВК нібито провела консультації з ФСБ і міноборони. І ті, мовляв, дали згоду на проведення виборів на окупованих територіях України.

"Усі сторони консультацій вважають за можливе проведення виборів глави держави на території даних суб'єктів РФ", — зазначає російська ЦВК.

Незаконні вибори планують провести з 15 по 17 березня. Рішення щодо їхньої організації в окупованому Криму ухвалили раніше.

Своєю чергою у Міністерстві закордонних справ України наголосили, що голосування на захоплених Росією територіях буде незаконним та нікчемним, адже це грубе порушення норм та принципів міжнародного права.

"Закликаємо також іноземні держави не надсилати своїх громадян як спостерігачів на ці псевдовибори. Для тих, хто братиме участь, передбачена кримінальна відповідальність згідно із українським законодавством", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що Москва вже неодноразово проводила псевдовибори на окупованих українських територіях, за що Захід запроваджував проти російських посадовців санкції.

Нагадаємо, російські загарбники почали завозити агітаторів на тимчасово окуповані території України. Таким чином вони готуються до березневих виборів президента в Росії.

Додамо, раніше президент України Володимир Зеленський закликав не визнавати результатів майбутніх виборів президента Російської Федерації. Український лідер в інтерв'ю виданню Associated Press поставив під сумнів демократичність голосування в Росії, яке заплановане на березень 2024 року. За його словами, він "дуже хотів би, щоб західний світ сам розумів", що підсумки виборів у РФ будуть нелегітимними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 14:17