Фото: росЗМІ

Британська розвідка розповіла про серйозні втрати "вагнерівців" та проблеми Пригожина

Британська розвідка вважає, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євгеній Пригожин буде змушений скоротити інтенсивність дій своєї ПВК в Україні. Адже вже втратив на війні половину набраних ув'язнених.

Про це свідчать дані розвідки Великої Британії.

Зазначається, що останніми тижнями власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин втратив доступ до вербування в російських в'язницях через суперечки з керівництвом міноборони РФ.

У британській розвідці припустили, що Пригожин спрямовує зусилля з вербування в ПВК на російських громадян, які не перебувають у місцях ув'язнення.

Повідомляється, що з початку березня 2023 року ПВК "Вагнера" створила виїзні групи у спортивних центрах не менш ніж у 40 населених пунктах по всій Росії. Вербувальники в масках також проводили профорієнтаційні бесіди в московських середніх школах, розповсюджуючи анкети під назвою "Заява молодого воїна", щоб зібрати контактні дані зацікавлених учнів.

"Близько половини ув'язнених, яких група "Вагнера" вже направила до України, швидше за все, стали жертвами, і нові ініціативи навряд чи компенсують втрату потоку ув'язнених. Якщо заборона збережеться, Пригожин, швидше за все, буде змушений скоротити масштаби чи інтенсивність операцій групи "Вагнер" в Україні", — вважають у Міноборони Британії.

розвідка Британії 13 березня

Нагадаємо, на думку Інститут вивчення війни російський диктатор Володимир Путін шукає "цапів-відбувайлів", на яких можна скинути провину за провали російської армії на фронті в Україні. Одним з них може стати очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин.

Додамо, раніше власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин зробив заяву про "президентські амбіції". Російський найманець зібрався балотуватися в президенти України у 2024 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2023 09:17