Фото ілюстративне. Джерело: МВС України

Британська розвідка визначила, що зменшить здатність рашистів просуватися вперед на фронті

Україна прискорила будівництво оборонних позицій на декількох ділянках фронту. Це може суттєво зменшити здатність російських загарбників просуватися вперед.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що до оборонних позицій українських воїнів входять протитанкові "зуби дракона", рови, піхотні окопи, мінні поля й укріплені позиції.

"Цілком ймовірно, що розширення оборонних ліній зменшить здатність Росії просуватися вперед або використовувати тактичні переваги в рамках її нинішніх наступальних операцій", — додали військові експерти.

Вони також наголосили, що створення основних оборонних позицій свідчить про виснажливий характер війни, у зв'язку з чим "будь-яка спроба прориву з високою ймовірністю супроводжуватиметься великими втратами".

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 424 тисячі своїх військових. І ця цифра зростає з кожним днем. Зокрема, за минулу добу до списку мертвих загарбників додалися ще 900 осіб. Так само щоразу суттєво зростає кількість знищеної бойової техніки російських окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 12:35