Ракета Brimstone. Джерело: Вікіпедія

Британський міністр оборони пообіцяв Україні ще 200 ракет Brimstone

У четвер, 22 лютого, міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що його країна надасть Україні 200 ракет Brimstone. За його словами, ці ракети мають значний вплив на полі бою.

Про це Грант Шеппс сказав під час засідання палати громад уряду Великої Британії.

"Сьогодні я можу оголосити про нову партію з 200 ракет Brimstone, як подальше посилення захисту України", — зазначив він.

Британський міністр нагадав, що ці ракети раніше мали значний вплив на перебіг подій на полі бою, в одному випадку змусивши російські війська відмовитися та відступити під час спроби переправи через річку. Водночас він не уточнив, про яке саме форсування йдеться.

Також Шеппс поінформував, що Велика Британія навчатиме додаткову кількість українських військових спільно з іншими союзниками, додавши, що разом вони проведуть навчання ще 10 тисяч людей у першій половині 2024 року.

Що відомо про ракети Brimstone

Brimstone — ракета класу "земля-земля" або "повітря-земля". Зброя розроблена міжнародним консорціумом MBDA.

Ракети Brimstone вважаються унікальними та надпотужними. Їхньою перевагою є видача низького рівня шуму та невеликий тепловий слід. Такі характеристики роблять їх непомітними не тільки для людського ока, але й практично невидимими для ворожих систем ППО. Brimstone летять надто низько, тому системи протиповітряної оборони можуть їх просто не помітити, а це перевага на полі бою, адже ціль гарантовано буде знищена.

Тактико-технічні характеристики Brimstone:

маса — 50 кілограмів;

довжина ракети — 1,8 метра;

максимальна швидкість — 450 м/с;

дальність — 10-12 км;

система наведення: комбінована-радіолокаційна ДБН міліметрового діапазону і напівактивне лазерне;

бойова частина: тандемна, кумулятивна.

За даними The Telegraph, одна ракета Brimstone 2 оцінюється приблизно у 207 тисяч доларів.

Нагадаємо, що сьогодні ж Велика Британія запровадила понад 50 нових санкційних обмежень. Вони стосуються бізнесменів і компаній, які підтримують війну Росії проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 17:07