Фото: armyinform.com

"Буде катастрофа гірша за Чорнобиль": Шмигаль закликав до демілітаризації Запорізької АЕС

Російські загарбники можуть спричинити катастрофу на Запорізькій АЕС. Масштаби трагедії можуть стати ще потужнішими, ніж у 1986 році, коли стався вибух у Чорнобилі.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram.

Глава уряду назвав Чорнобильську катастрофу найбільшою в історії людства.

"37 років тому Україна та світ зіштовхнулися з однією з найбільших техногенних катастроф — аварією на Чорнобильській АЕС", — написав прем'єр.

Шмигаль наголосив, що через безвідповідальні дії радянського режиму постраждало майже п'ять мільйонів людей. Саме влада СССР замовчувала інформацію щодо подій на ЧАЕС.

"Сьогодні варварські атаки Росії поблизу атомних об’єктів України, окупація Запорізької АЕС та перетворення її на військову базу ставлять світ під загрозу нової катастрофи, чиї масштаби можуть перевищити аварію на ЧАЕС", — наголосив прем'єр-міністр.

Також він заявив, щоб ефективно боротися з ядерним терором РФ, необхідно демілітаризувати Запорізьку станцію та ввести санкції проти всієї атомної російської галузі.

Нагадаємо, Служба безпеки повідомила про підозру російського "директору" Запорізької АЕС Олегу Романенку. Він причетний до поширення окупаційного режиму в тимчасово захопленій частині України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.04.2023 10:14