Фото: Новинарня

"Була пробита спина, шия": Буданов вперше розповів, як отримав тяжкі поранення на фронті

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов декілька разів отримував поранення на фронті. Одне з них було важким і смертельно небезпечним.

Про це Буданов розповів в інтерв'ю виданню НВ.

За його словами, перше та третє поранення були легкими, а от друге було небезпечним. Під час виконання завдання на Донбасі уламків протипіхотної міни потрапили йому під серце.

"Його не можна вийняти з тіла, небезпечно. У мене була пробита спина, шия. Виходив через лінію фронту своїм ходом, на адреналіні, десь 5 кілометрів, а потім упав знесилений. Поранення важке, але у принципі жити можна", — розповів Буданов.

Утретє йому прострілили праву руку — куля вибила ліктьовий суглоб. Після цього кінцівка погано згинається. За яких обставин він отримав поранення, начальник ГУР не розповідає. 

Нагадаємо, Кирило Буданов вважає, що країна-агресорка почала готуватися до наступу на Україну ще у 2007 році. А у 2014 росіяни скористалися зручним моментом для вторгнення. За словами очільника ГУР, навіть, якби у 2014 році РФ не вдерлася на східні території України та не анексувала Крим, плани агресора, щодо масштабно вторгнення не змінилися б.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що військове керівництво України готувалося до повномасштабного вторгнення Росії заздалегідь. Підготовка супроводжувалася значним комплексом заходів, у яких брала участь велика кількість людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 09:11