Фото: Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС

"Був надзвичайним партнером": у США прокоментували відставку Кулеби

У Сполучених Штатах Америки високо оцінили роботу Дмитра Кулеби на посаді очільника українського Міністерства закордонних справ. Посадовець був важливим партнером Вашингтону у поїздках по всьому світу заради збільшення підтримки України серед інших країн.

Про це під час брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Так, на запитання медійників щодо змін в українському уряді, зокрема й відставки Кулеби, Міллер зауважив, що з його боку було б не доречно надавати особисті оцінки відповідним рішенням. За його словами, Державний секретар США Ентоні Блінкен телефонував Кулебі, щоб висловити те, наскільки йому було приємно працювати з ним впродовж останніх кількох років.

"Міністр Кулеба був надзвичайним партнером США у нашій роботі на підтримку України та у боротьбі проти російської агресії, а також у роботі, яку ми робили, щоб мобілізувати дипломатичну підтримку", — заявив він.

Міллер додав, що певним чином Кулеба був головним партнером Вашингтону у поїздках по всьому світу, які організовувалися заради отримання дипломатичної підтримки для України, а також для притягнення Москви до відповідальності. Водночас Блінкен та Кулеба на зустрічах з іншими країнами завжди спочатку порушували питання надання Україні систем протиповітряної оборони та інших засобів.

Також Міллер зауважив, що обидва посадовці у ході спільної роботи намагалися з'ясувати, як розв'язати нагальні проблеми, які має Україна та додав, що Блінкен висловив свою велику вдячність і дружбу очільнику українського МЗС Кулебі, а також те, що вже чекає на співпрацю із його наступником.

Нагадаємо, 4 вересня спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив, що Дмитро Кулеба подав заяву на відставку. Посадовець зауважив, що заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань. Водночас у четвер, 5 вересня, Верховна Рада України звільнила Дмитра Кулебу з посади міністра закордонних справ України. Так, за звільнення Кулеби проголосували 240 нардепів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2024 12:42