Фото: Telegram-канал Гладкова

Бєлгород потрапив під масований обстріл: росЗМІ повідомляють про загиблого та багатьох поранених (відео)

У четвер, 14 березня, російський Бєлгород опинився під масованою атакою безпілотників. Внаслідок ударів є загиблий та поранені.

Про інцидент заявив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков.

За інформацією російського чиновника, над Бєлгородом та Бєлгородським районом спрацювала система протиповітряної оборони — збито вісім повітряних цілей на підльоті до міста.

"За уточненою інформацією, від медицини катастроф, внаслідок теракту всього постраждали шість осіб: чотири жінки та два чоловіки. Бригадами швидкої всі поранені були доставлені до медичних закладів міста", — написав він.

За словами Гладкова, наразі у міській лікарні №2 міста Бєлгорода перебувають троє постраждалих: в однієї жінки уламкове поранення лопатки, у другої жінки закритий перелом плеча та чоловік з уламковими пораненнями попереку. Лікарі надають їм усю необхідну допомогу.

Також, за словами чиновника, в обласній клінічній лікарні перебувають двоє постраждалих: у жінки та чоловіка множинні уламкові поранення — за оцінкою медиків, вони у тяжкому стані. Проводяться реанімаційні заходи.

"На превеликий жаль, у нас загинув мирний житель — чоловік їхав в машині в момент прильоту снаряда у двигун. Від отриманих ран він помер вдома", — написав Гладков.

Інші пошкодження Бєлгорода

Губернатор області повідомив, що по Бєлгороду різні пошкодження виявлено в 11 приватних домоволодіннях, двох квартирах двох багатоквартирних будинків, в одній будівлі закладу охорони здоров'я та двох об'єктах інфраструктури (готель та фітнес-зал), також пошкоджено 53 легкові автомобілі.

Гладков також заявив, що у Бєлгородському районі після відбиття засобами ППО повітряної атаки ЗСУ різні пошкодження виявлено у селищі Розумне: постраждали одне приватне домоволодіння, чотири легкові автомобілі та теплиця на території сільськогосподарського підприємства, у селі Нижній Вільшанець є пошкодження в одному приватному домоволодінні. Обійшлося без постраждалих.

"На місцях працюють оперативні служби, будівельники та співробітники керівних компаній. Найближчим часом буде закрито тепловий контур за тимчасовою схемою, і після всіх вимірів приступимо до відновлювальних робіт", — додав Гладков.

Нагадаємо, що ніч на 13 березня у Росії загалом пройшла під знаком "бавовни": там заявили про атаку безпілотників і роботу протиповітряної оборони. Дрони потурбували Воронезьку, Курську, Бєлгородську області. У Рязані та в інших регіонах Росії горіли нафтозаводи. Крім цього, територію у Ростовській області через атаку дронів зупинилася робота нафтопереробного заводу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 12:27