Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

"Це лише початок": у ЗСУ повідомили про "червоні лінії" для російських літаків

Для російської авіації вже окреслені "червоні лінії" в українському небі. Робота на відстані 150 кілометрів вглиб ворожих позицій для Сил оборони є лише початком.

Таку заяву в ефірі "24 каналу" зробив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

"Заява генерала Олещука про роботу на 150 кілометрах — це лише початок, але ворогу серйозно варто задумуватись, чи взагалі залітати на таку відстань. Така заява командувача Повітряних сил не з'явилась на порожньому місці. Це певна "червона лінія", тепер у нас є певні засоби ураження, які збиватимуть їхні літаки", — наголосив він.

Братчук підкреслив, що існує ймовірність, що окупанти на певний час менше застосовуватимуть тактичну авіацію. Крім того, Росія може шукати нові шляхи для терору.

"Ворог зараз проводить інформаційно-психологічну операцію, намагаючись переконати, що це діяли наші мобільно-вогневі групи. Мовляв, вони вже знають ці маршрути та "знищують" мобільні групи. Тому треба пам'ятати про інформаційну гігієну", — резюмував речник.

За даними Інституту вивчення війни, з 17 лютого російські війська втратили 15 літаків, що важливо для російських військових з огляду на те, що Росія, ймовірно, має близько 300 різних винищувачів. Попередні втрати російських літаків спонукали російські війська тимчасово знизити активність авіації по всій території України на значні періоди часу, хоча залишається незрозумілим, як довго триватиме нинішній період тимчасового зниження активності російської авіації. 

Російські війська, судячи з усього, мирилися зі значними втратами авіації в останні тижні, щоб завдавати ударів плануючими бомбами на підтримку російських наступальних операцій на Сході України, і російське командування може в майбутньому взяти на себе ризик продовження втрати авіації в гонитві за подальшими тактичними успіхами.

Нагадаємо, 3 березня президент Володимир Зеленський заявив, що від початку лютого війська-країни агресорки зазнали чималих втрат в авіації. Лише за останній тиждень авіація Збройних сил України знищила сім ворожих винищувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2024 22:55