Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Чи готова російська армія втрачати літаки заради тактичних успіхів на фронті: роз'яснення ISW

Нещодавні відносно високі втрати російської авіації, схоже, спричинили значне зниження її активності на Сході України, хоча неясно, як довго триватиме така тенденція. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Командувач Військово-повітряних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук заявив 2 березня, що активність російської авіації на Сході України повністю припинилася близько 19:00 за місцевим часом після того, як українці збили два російські літаки Су-34. Офіційний представник ВПС України полковник Юрій Ігнат заявив, що зниження активності російської авіації тривало 3 березня, і що російські сили продовжують не використовувати літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50 після знищення цього літака 23 лютого. 

Українські офіційні особи повідомили, що з 17 лютого російські війська втратили 15 літаків, що важливо для російських військових з огляду на те, що Росія, ймовірно, має близько 300 різних винищувачів. Попередні втрати російських літаків спонукали російські війська тимчасово знизити активність авіації по всій території України на значні періоди часу, хоча залишається незрозумілим, як довго триватиме нинішній період тимчасового зниження активності російської авіації. 

Російські війська, судячи з усього, мирилися зі значними втратами авіації в останні тижні, щоб завдавати ударів плануючими бомбами на підтримку російських наступальних операцій на Сході України, і російське командування може в майбутньому взяти на себе ризик продовження втрати авіації в гонитві за подальшими тактичними успіхами.

Нагадаємо, 3 березня президент Володимир Зеленський заявив, що від початку лютого війська-країни агресорки зазнали чималих втрат в авіації. Лише за останній тиждень авіація Збройних сил України знищила сім ворожих винищувачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2024 06:01