Фото: Офіс президента

Зеленський повідомив, скільки військових літаків Росія втратила від початку лютого

Від початку лютого війська-країни агресорки зазначили чималих втрат в авіації. Лише за останній тиждень авіація Збройних сил України знищила сім ворожих винищувачів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

"Нам вдалося тільки за цей тиждень збити сім російських військових літаків. Саме тих, які скидають ці бомби та вбивають. Від початку лютого Росія втратила 15 військових літаків. Це правильна динаміка їхніх втрат", — наголосив гарант.

Зеленський наголосив, що більше наша держава матиме можливостей збивати російську авіацію, що далі на нашій окупованій території ми будемо знищувати російську логістику, то більше українських життів буде врятовано.

"Ця війна повинна стати безнадійною саме для Росії, саме для терористів. І вони повинні максимально відчути, що є сила, яка знищує тих, хто хоче знищувати життя. Ми здатні це забезпечити. Кожен із партнерів знає, що необхідно. Головне — політична воля, щоб усе реалізувати. Щоб дати саме такий рівень постачання, який допоможе. Якщо цього не буде, це стане однією з найбільш ганебних сторінок історії — якщо Америка чи Європа програють іранським "шахедам" чи російським винищувачам. Не варто заохочувати російське зло ані слабкістю рішень, ані затримками в постачанні чи нерішучістю", — зауважив президент.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, російська армія, зважаючи на все, готова ризикувати подальшими втратами авіації заради тактичних успіхів на Сході України, ймовірно, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк.

Раніше британська розвідка повідомляла, що протягом лютого 2024 року кількість російських втрат (вбитих і поранених) в Україні була найвищою з початку війни. У цей період окупаційні війська в середньому втрачали 983 особи на добу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.03.2024 22:37