Фото: "Суспільне"

"Це знущання з них": у Києві відбулася акція на підтримку полонених та зниклих військових (фото, відео)

У середу, 16 жовтня, у центрі Києва відбулася акція на підтримку полонених та зниклих безвісти військових. Декілька сотень людей зібралися на Майдані Незалежності, неподалік від Верховної Ради.

Як пише "Суспільне", мітингувальники вимагали, щоб профільні структури надавали більше інформації щодо полонених та зниклих безвісти військових.

Одна із учасниць акції — Юлія знає лише, що її син потрапив у полон під час боїв неподалік Волновахи, а згодом перебував у СІЗО в Ростові. Жінка хоче, щоб сім'ї отримували більш розширену та правдиву інформацію про своїх близьких.

Ще одна мітингувальниця Ганна Лагасюк заявила, що її син воював з 2014 року. Після початку повномасштабного вторгнення теж пішов добровольцем, але наразі в нього статус "зниклий безвісти".

"Мені, як матері, хочеться знати, де він. Жити в невідомості гірше, ніж знати правду. Мені не треба коштів і шани, мені треба знати, де моя дитина. Він був впевнений, що влада його захистить.  Так само як він захищає владу та народ", — говорить жінка.

В іншої учасниці мітингу в полоні третій рік перебуває чоловік, який потрапив у полон 6 березня 2022 року під Волновахою.

"Знаємо, де він знаходиться, але протягом цього часу нічого не було здійснено. Сама знаходила хлопців, які вийшли з полону, від них дізнавалась інформацію про Костянтина", — заявила вона.

Також біля Верховної Ради відбулася акція протесту з вимогою повернути родичів із полону. Його організаторка — дружина нацгвардійця Ольга Супік. Її чоловік потрапив у полон на Чорнобильській АЕС у перший день війни.

Усі фото: "Суспільне"

"Збираємося нагадати, що наші рідні досі перебувають у полоні. Ніхто поки не виходив, сподіваємося побачити. Наразі 76 нацгвардійців, досі перебувають в полоні. Це знущання з них", — заявила жінка.

Згодом до мітингувальників біля ВР вийшов представник з Офісу президента і забрав їхнє звернення.

Нагадаємо, 14 вересня із російського полону Україна повернула 103 своїх захисників. На Батьківщину повернулися 82 рядових та сержантів, 21 офіцер, захисники Київщини, Донеччини, Маріуполя та "Азовсталі", Луганщини, Запоріжжя, Харківщини, а також воїни ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонники, поліцейські.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2024 16:15