Фото: agravery.com

Центр нацспротиву повідомив, куди Росія експортуватиме викрадене українське зерно

Російська Федерація готується продавати до Китаю викрадене українське зерно на тимчасово окупованих територіях. КНР залишається ключовим експортером для Росії.

Про це повідомляє "Центр національного спротиву".

"На підконтрольних окупантам підприємствах з виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції (особливо зернових) здійснюється впровадження автоматизованих систем федеральної служби ветеринарного та фітосанітарного нагляду (відомої як "Россельхознадзор")", — йдеться у повідомленні.

Пакет програми включає підсистеми:

"Аргус";
"Цербер";
"Меркурій" — ветеринарний контроль;
"Веста" — фітосанітарний контроль.
Програмні засоби призначені для автоматизації процесу збору та аналізу інформації про сільськогосподарські товари, які будуть експортуватись за межі країн-членів Євразійського союзу.

"В умовах накладених на Росію санкцій за розв’язання війни проти України, ключовим експортером для Росії залишається Китай. На даний час Росія активно вивозить викрадені зернові з ТОТ України в Сирію та Туреччину під виглядом власного врожаю", — додає джерело.

Зазначається, що запровадження вищезгаданих програм дозволить Росії розширити географію експорту до Китаю.

Нагадаємо, у Центрі стратегічних комунікацій вважають, що Росія зловживає своїми повноваженнями в межах зернової ініціативи для навмисного гальмування трафіку суден, підтримуючи режим напівблокади. Москва висуває неприйнятні умови (скасування важливих санкцій) для пролонгації зернової ініціативи.

Раніше повідомлялось, що у липні 2023 року країна-агресорка Росія може вийти із "зернової угоди", яка була укладена між Росією та ООН і окремо між Україною та ООН за посередництва Туреччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2023 11:37