Фото ілюстративне зі соцмереж

Часів Яр залишається під контролем України, — Сирський

Ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Противник, використовуючи перевагу в повітрі, ракетах і артилерійських боєприпасах, намагається вийти на адміністративний кордон Донецької області. Однак, попри різні чутки, Часів Яр перебуває під контролем України.

У цьому запевнив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

"Ворог продовжує ведення наступальних дій вдень і вночі, застосовуючи штурмові групи за підтримки бронетехніки. На окремих напрямках намагається вести штурмові дії в пішому порядку, хвилями, від взводу до роти, інколи батальйону", — зазначив він.

За його словами, особливо складна ситуація склалася на Бахмутському напрямку в районах східніше від Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському — в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському — в районі Новомихайлівки.

"Найжорсткіші бої зараз тривають у районах Первомайського та Водяного, а також східніше від Часового Яру, де ворог намагається прорвати оборону наших військ. Часів Яр залишається під нашим контролем, всі спроби противника прорватися до населеного пункту зазнали невдачі", — наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Він додав, що на Лиманському, Оріхівському та Херсонському напрямках ситуація теж залишається напруженою. Зокрема, на Лиманському — противник веде локальні наступальні дії в районах Білогорівки, Веселого; на Оріхівському — в районах Роботиного та Вербового з метою відновлення втраченої ситуації; на Херсонському — намагається витіснити наші війська з плацдарму на лівому березі ріки Дніпро в районі Кринки.

"Але успіху на цих напрямках не має. Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ми маємо й певний тактичний успіх. Сили оборони продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати йому значних втрат в особовому складі, озброєнні та військовій техніці", — підсумував Олександр Сирський.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська активізували свої зусилля на захід від Бахмута із захоплення Часового Яру. Вони просунулися на східну околицю цього міста на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.04.2024 11:34