Фото: Вікіпедія

Чехія передала Україні усі свої гелікоптери Мі-24: подробиці

Чехія відправила останню партію вертольотів Мі-24 в Україну у вигляді військової допомоги. У держави більше не залишилось гелікоптерів цієї моделі.

Про це повідомила міністр оборони Чехії Яна Чернохова, пише Deník N. За даними джерела, два тижні тому посадовиця прийшла до Кабміну з секретним документом і пропозицією про постачання Києву вертольотів Мі-24.

Уряд це рішення схвалив у таємний спосіб. Таким чином, Прага передала Україні останні свої вертольоти виробництва СРСР.

"У нас більше немає обладнання, яким можна було б пожертвувати", — заявила Чернохова.

Варто зазначити, що 20 березня Палата представників визначила нинішній російський режим як найбільшу загрозу безпеці Чеської Республіки, яку вважає терористичною.

У лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла 800 тисяч артилерійських боєприпасів на військові потреби України: півмільйона калібру 155 міліметрів і 300 тисяч калібру 122 міліметри. Однак для їхньої закупівлі знадобилися кошти. Ініціативу підтримали багато країн світу.

Раніше Петр Павел заявив, що закуплені у третіх країн світу 800 тисяч артилерійських снарядів можуть надійти в Україну впродовж декількох тижнів. Таким чином з ініціативи чеського лідера вдасться зробити те, що не реалізував Європейський Союз.

Нагадаємо, наприкінці лютого дозвіл приєднатися до Збройних сил України президент Чехії Петр Павел надав 20 громадянам своєї країни. Ще 56 заявок було відхилено на підставі рекомендацій міністерств оборони та внутрішніх справ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.03.2024 19:40