Колаж: TrueUA

Через атаку дронів на Дніпропетровщині поранений енергетик: яка ситуація зі світлом в Україні

Станом на ранок суботи, 21 вересня, в Україні через бойові дії та технологічні порушення частково або повністю без світла залишаються 528 населених пунктів. У Дніпропетровській області через атаку безпілотників поранений енергетик.

Про це повідомило Міністерство енергетики України. Там зазначили, що за минулу добу через обстріли та бойові дії знеструмлення відбулися в п’яти прифронтових регіонах: Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській і Херсонській областях.

У суботу в Україні відключення електроенергії не плануються. Проте енергетики просять українців економно споживати електроенергію у пікові години — з 7:00 до 10:00 і з 18:00 до 22:00. Це зменшить коливання, які впливають на роботу енергосистеми.

Минулої доби енергетики відновили електропостачання для 14 857 споживачів (знеструмлення в них сталося через війну або технічні порушення).

"Загалом через бойові дії та технічні порушення на ранок залишаються частково або повністю знеструмленими 528 населених пунктів", — поінформували в «Укренерго».

Експорту електроенергії немає та не передбачається, а імпорт на 21 вересня прогнозується з Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю в окремі години 1432 МВт.

У Донецькій області через обстріл пошкоджено повітряні лінії, знеструмлювали підстанцію. Живлення відновлено. У Дніпропетровській області під час огляду підстанції виявлено пошкодження обладнання внаслідок атаки дрона. Внаслідок обстрілу електромонтер з електробезпеки отримав осколкове поранення. Його госпіталізували. У Харківській області через обстріл знеструмлювали підстанції та побутових споживачів. Живлення відновлено. У Полтавській області під час повітряної тривоги вимикали високовольтну повітряну лінію, знеструмлювали підстанцію. Струм поновили.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Учасники обговорили три важливі питання, які мають критичне значення для міцності України. Одним із них став захист енергетики цієї зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.09.2024 11:31