Колаж: TrueUA

В "Укренерго" повідомили, скільки населених пунктів залишається без світла

Станом на ранок п’ятниці, 20 вересня, в Україні через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлено 496 населених пунктів. При цьому є нові знеструмлення в чотирьох областях.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго". В компанії зазначили, що, зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення в Донецькій, Дніпропетровській, Харківській і Чернігівській областях.

До того ж із технічних причин є знеструмлені споживачі на Київщині та Полтавщині.

Упродовж доби Україна імпортуватиме електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови. Загальний обсяг передбачено у 19 457 МВт-год з максимальною потужністю в окремі години до 1532 МВт. При цьому експорт електрики не відбувається та не передбачається.

В "Укренерго" зауважили, що зараз українська енергосистема продовжує відновлюватися після дев’яти масованих повітряних атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

"Будь ласка, ощадливо споживайте електроенергію ввечері. Користування потужними електроприладами, за можливості, перенесіть на денні години – з 10:00 до 16:00", — звернулися до населення українські енергетики.

Нагадаємо, вчора прес-служба "Укренерго" повідомляла, що в п'ятницю, 20 вересня, енергетики не планують застосовувати графіки відключення світла. Однак при цьому вони закликали українців економити електроенергію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.09.2024 12:10