Фото: Telegram-канал Гладкова

Через обстріли в Бєлгородській області призупинять роботу навчальних закладів і торгових центрів

В російському Бєлгороді та області через обстріли призупинять роботу торговельних центрів, шкіл та коледжів. Заклади не працюватимуть вже 18 і 19 березня.

Про це повідомив у Telegram-каналі губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков. За словами чиновника, до нього з цього приводу надійшло багато звернень від місцевих жителів. 

"Виходячи з поточної обстановки, приймаємо рішення, що торгові центри Бєлгорода та Бєлгородського району в неділю та понеділок не працюватимуть. По роботі шкіл та коледжів. Понеділок та вівторок — вихідні", — сказав Гладков.

Наразі російські чиновники підбиратимуть точне формулювання призупинення роботи закладів з боку законодавства. 

"Найголовніше, що у понеділок та вівторок занять у школах не буде, у тому числі й дистанційних. Рішення стосується Бєлгородського, Борисівського, Волоківського, Краснояружського районів, Грайворонського, Валуйського, Шебекинського та Яковлівського міських округів, а також міста Бєлгорода. Це рішення ми рекомендуватимемо і нашим вишам", — додав Гладков.

Нагадаємо, 16 березня Бєлгород потрапив під масований обстріл. Над містом працювала система протиповітряної оборони. За словами посадовця, зранку було нібито збито вісім реактивних снарядів системи залпового вогню "Вампір" на підльоті до Бєлгорода. Внаслідок ракетної атаки загинуло двоє людей — чоловік і жінка.

Руйнування у Бєлгороді

За словами Гладкова, у семи багатоквартирних будинках вибито вікна, пошкоджено скло на балконах і лоджіях. Також незначно постраждали два соціальні об'єкти та два господарські об'єкти. За попередніми даними, пошкоджено 15 автомобілів.

Також, як зазначає Гладков, у Бєлгородському районі руйнування виявлено у селищі Дубове — пошкоджено шість приватних житлових домоволодінь та дві надвірні споруди. У селищах Північний та Розумне постраждало по одному приватному домоволодінню та по одному автомобілю. Осколками відвідана будівля ТЦ "Сіті Молл".

Нагадаємо, що ніч на 13 березня у Росії загалом пройшла під знаком "бавовни": там заявили про атаку безпілотників і роботу протиповітряної оборони. Дрони потурбували Воронезьку, Курську, Бєлгородську області. У Рязані та в інших регіонах Росії горіли нафтозаводи. Крім цього, територію у Ростовській області через атаку дронів зупинилася робота нафтопереробного заводу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2024 14:22